tisdag 7 mars 2017

Dagens idrottspass

Idag har Backen och Toppluvan haft idrott tillsammans. Vi var utomhus och lekte två lekar, kom alla mina kycklingar och "tre, sex, nio".
Sedan gick vi in till idrottshallen och såg ett medley av sång, dans och instrumentvisning från Kulturskolan. 
Vi sjöng kompissången alla tillsammans! 

Såhär leker vi! 

Kom alla mina kycklingar är en lek som leks utomhus eller i gymnastiksalar, där en person agerar höna, en person spelar varg (eller räv) och de övriga kycklingar. Hönan står vid ena sidan av lekområdet, inom det område som är säkert och där vargen inte får fånga kycklingarna. Kycklingarna står på andra sidan och vargen står i mitten.

Leken börjar med att hönan ropar "Kom alla mina kycklingar!". De andra agerar då kycklingar, som svarar att de inte törs på grund av vargen, men hönan manar på dem att komma ändå och kycklingarna springer då över vargens område.

Vargens uppgift är att jaga och fånga kycklingarna. Den som blir tagen blir i nästa omgång antingen utslagen, eller får själv vara med och agera vargunge.

Tre, sex, nio är en lek där ett barn står en bit ifrån de andra deltagarna. Hen vänder ryggen mot de andra och ropar tre, sex, nio och vänder sig sedan mot de andra barnen. Medan hen säger tre, sex nio får de andra barnen röra sig framåt mot den som ropar. När den personen vänder sig om igen ska alla deltagare stå blixtstilla. Är det någon som rör sig får de gå tillbaka till startpositionen. Den som lyckas ta sig fram till barnet som ropar tre, sex, nio får stå där framme och ropa.